Începe Festivalului Internațional de Folclor CARPAȚI

În Argeș urmează 5 zile de dans folcloric. Începe cea de a XXXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor CARPAȚI, Argeș, România. Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean

Argeș, organizează în cadrul Sărbătorilor Argeșului și Muscelului tradiționala întâlnire cu muzica, dansul și portul popular.
Centrul Cultural Județean Argeș a lansat invitații mai multor ansambluri folclorice din întreaga lume, invitații la care au răspuns și și-au confirmat participarea grupuri reprezentând cultura tradițională din Bulgaria, Muntenegru, Macedonia de Nord, Turcia, Bosnia și Republica Moldova.
Deschiderea Festivalului va avea loc marți, 3 septembrie, ora 19:00, la Grădina de Vară a Centrului Cultural Județean Argeș, spectacolul folcloric maraton fiind precedat de tradiţionala paradă, care se va desfăşura, începând cu ora 17:30, pe traseul Piața Milea – Grădina De Vară. Parada portului, muzicii şi dansului popular va fi repetată şi în celelalte localităţi care vor găzdui ediţia de anul acesta a festivalului. Se va putea bucura de dans, muzică și port pupular publicul din Pitești (3 septembrie și 7 septembrie), Topoloveni (4 septembrie), Câmpulung (5 septembrie) și Curtea de Argeș (6 septembrie). Închiderea Festivalului va avea loc la Grădina de Vară, în data de 7 septembrie, începând cu ora 18.00.
Intrarea la Festival este liberă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: