EvenimentUltimele știri

Eveniment religios de amploare: Se resfințește biserica Băjești

Biserica din satul Băjești, comuna Bălilești va fi resfințită la 500 de ani de la prima atestare a satului Băjești, parte a unui ansamblu de monumente istorice de interes național datând din secolul al XVII-lea.
Așezarea este situată între Pitești și Câmpulung, în apropierea drumului național 73, (european E 574), pe valea râului Bratia, aproape de vărsarea acestuia în râul Târgului.

Primarul localității, Victor Cătălin Turturică spune că evenimentul va avea loc, duminică 25 august, în prezența Înalt Prea Ssfințitului Calinic Argeșeanul, Arhiepicopul Argeșului și Muscelului, a unui sobor de preoți, enoriași, fii ai satului, autorități locale.

 Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” face parte dintr-un complex de arhitectură medievală care a aparținut marelui logofăt de Câmpulung, sugestiv numit „Curțile fortificate Mareș Băjescu”, precizează Ion Hera, directorul căminului cultural din Bălilești. Resfințirea va fi făcută de la ora 8, iar pentru locuitoriii din Bălilești este asigurat transportul grauit de către primărie către biserică. Slujba va fi oficiată de un sobor de mai mulți preoți și va fi condusă de prelați de la Arhiepiscopia Curtea de Argeș.

Sunt așteptați peste 1000 de participanți.

A ucis o copilă de doi anişori

Lasă un răspuns

trafic.ro