Ecaterina Andronescu, prima declaraţie după ce a fost demisă!

Ecaterina Andronescu a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă în urma unor declaraţii făcute pe tema evenimentelor de la Caracal. Fostul ministru al Educaţiei a făcut primele precizări după decizia Vioricăi Dăncilă şi a precizat că îşi păstrează declaraţia. Iată ce a declarat Ecaterina Andronescu:

„Am aflat de la televizor (…) Nu avea nicio legătură cu situația decât să îi protejăm pe copii în perspectivă. Nu era intenția mea să o învinovățesc cumva pe Alexandra sau pe părintii ei. Nu asta am vrut, nu sunt genul acesta de om. Luați emisiunea și urmăriți. Am continuat să spun că de aceea noi în toamnă va trebui să declanșăm o campanie în școlile noastre pentru a-i învăța pe copii să se protejeze. Eu nu pot lua alte măsuri decât cele din școală. Noi putem să îi învățam pe copii cum să se poarte astfel încât și ei să se autoprotejeze. Școală este o instituție care trebuie să îi învețe de toate. M-aș fi așteptat la o explicație (din partea premierului). Dacă s-a înțeles așa, îmi pare rău. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce să mai fac”.

“Găsesc că a fost o interpretare absolut scoasă din context”, a precizat ea în cadrul unei conferinţă de presă susţinută la sediul ministerului.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a demis-o, vineri, pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei pentru declaraţiile “profund greşite” făcute recent de aceasta într-o emisiune televizată.

Alertă meteo: Cod galben de ploi, în Argeș!

 

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: