Ziua Națională a Contabilului Român, la cea de-a XV-a ediție – Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!

Profesia contabilă aduce în aceste zile alături, în toată țara, ceimai importanți actori ai economiei: instituții și autorități de reglementare, reprezentanți ai mediului de afaceri și experțicontabili și contabili

autorizațicei care joacă un rol esențial îndezvoltarea antreprenoriatului, a economiei naționale înansamblu.

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – singurul organism abilitat pentruacordarea calificărilor profesionale de expert contabil și contabilautorizatorganizează, la 98 de ani de la înființarea sa – la 13 iulie 1921 –, cea de-a XV-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român. Cu doar doi ani înainte de Centenarulprofesiei contabile reglementate în România, 2019 este al cincisprezecelea an în care evenimentul aduce în prim plan profesia din țara noastră și importanța acesteia pentru mediuleconomic, pentru societate.

La 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobatLegea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați șiExperți Contabili în România ca organism profesionalindependent, prin Decretul Regal nr. 3.063, fiind reglementată,astfel, profesia contabilă în țara noastră. Prin acest demerslegislativ, România s-a alăturat în acele vremuri marilor puterieconomiceRegatul Unit, Italia, Germania și Statele Unite ale Americii, țări în care profesia de expert contabil era legiferată șiunde existau societăți de contabili oficial recunoscute.

Desfășurat sub sloganul Tradiție pentru viitor. Evoluămîmpreună!, evenimentul este celebrat în mod unitar în toată țara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoașterea oficialăa rolului pe care profesia contabilă și practicanții acesteia îl au îneconomie și societate. La Argeş manifestările vor avea loc vineri, 12 iulie a.c., la Hotel Ramada Piteşti – Sala de Conferinte Ballroom Diamond.

Latura profesională a evenimentului se va desfășura anul acestasub tema Reglementarea: mit și adevăr. Externalizareaserviciilor financiar-contabileargumente pro și contra. Dezbaterile se vor axa pe provocările cu care se confruntăprofesia contabilă amintind aici schimbarea modelului de business, ai cărui piloni care asigură eficiența sunt digitalizarea, globalizarea și extrenalizarea serviciilor-suport (outsourcing).Totodată, se va pune în discuție importanța reglementăriiprofesiilor certificarea profesională, care sunt avantajele pe care le aduc în piață angajații care dețin certificări, precum șinivelul crescut de responsabilitate pe care acestea îl implică.

Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă și un prilej de aevidenția în mod public rezultatele muncii experților contabili șicontabililor autorizați membri ai organismului profesional, prinorganizarea Topului local al membrilor CECCAR la nivelulfiecărei filiale a Corpului. Sunt recunoscute, astfel,performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililorautorizați la nivel individual, în semn de apreciere a aportuluiprofesioniștilor contabili la dezvoltarea economiei naționale și însusținerea interesului public.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: