Poliţiştii argeşeni au mers la şcoală! Activități preventive şi de informare a elevilor

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa-TISPOL, poliţiştii rutieri argeşeni desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.
Totodată, polițiștii CAPC Argeș desfăşoară activități preventive având ca beneficiari preşcolari, cu teme de educaţie rutieră, precum şi liceeni, împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale Antidrog, cu scopul prevenirii traficului şi consumului de substanţe psihoactive.

În perioada 13 – 19 mai a.c., poliţiştii din cadrul structurilor rutiere ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş acţionează pe drumurile din judeţ, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

În cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum și pe cele destinate transportului de marfă, cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa-TISPOL, activităţile demarate în ziua de 13 mai a.c. urmărind prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule din această categorie.

În cursul zilei de 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat activități preventive la grădinița ,,Micul Prinț” din Pitești, în cadrul programului Școala Altfel desfășurată la nivelul acestei unități de învățământ.

La activitate au luat parte 50 de preșcolari și 4 cadre didactice, fiind dezbătute teme de educație rutieră și reducere a riscului victimal.

Tot în ziua de 14 mai a.c, polițiștii C.A.P.C. Argeș, împreună cu un reprezentant A.N.A. – CPECA Argeș, au desfășurat activități prevenitive la Liceul ,,DINU LIPATTI”, în cadrul unui program comun de prevenirea traficului și consumului de substanțe psihoactive.

La activități au participat 70 de elevi din clasele IX-XII, fiind abordate temele de discuție specifice consumului de droguri, cu scopul conștientizării factorilor de risc la care sunt expusi, stimulării gândirii critice, creșterii nivelului de cunoștințe al elevilor și familiarizării cu elementele de drept, fiind dezbătute probleme specifice la care sunt expuși elevii în privința expunerii la acest risc.

Radarele ASCUNSE au fost scoase în afara legii. Ce solicitase CCR

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: