Liviu Dragnea: O Românie puternică deranjează multe interese

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit zilele trecute despre tot acest val de atacuri la adresa României și la adresa Guvernului și a coaliției de guvernare.

România este acum dusă pe un drum drept și devine tot mai puternică, iar asta deranjează multe interese externe. Interese pentru care lucrează și Iohannis și opoziția, spune liderul PSD.

„S-au învățat că această țară stă mereu cu capul plecat. Azi am citit o postare a unui român care trăiește în Olanda, extrem de dură: spunea cum vede el această atitudine și relația dintre țările din Vest și Est. Nu vine nimeni să ne dea, toată lumea vrea să profite de această țară.

Există două lucruri care trebuie să se întâmple: înțeleg că vrei sa te dezvolți, dar nu pune presiuni prin oficiali europeni pentru ca autoritățile să nu aibă curaj să dea legi pentru ca tratamentul să fie egal. Noi luptăm pentru același tratament. Doi: trebuie să îți plătești taxele, ca peste tot în lume.

Sunt deranjați și fac presiuni, îi deranjează această coaliție românească pentru care cuvântul „patriotism” nu e un moft.”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Liderul social-democrat a vorbit și despre standardele duble, despre produsele de mâna a doua trimise în românia, despre cum vor companiile străine să confiște toată economia țării și să dicteze aici ca la ei acasă.

„Eu am vorbit cu toți colegii mei și le-am spus de atunci, din 2016, inclusiv celor care au fugit din partid, că vor fi niște costuri foarte mari, pentru că programul nostru 100% pentru români va deranja niște interese uriașe, de zeci de miliarde de euro făcuți în această țară. Să se facă 100 de miliarde, dar și românii să profite, așa cum peste tot țara respectivă profită de pe urma investițiilor.

E o campanie ultraprofesionistă de demonizare a mea, cum n-a mai fost niciodată, pentru că sunt interese în privința resurselor naturale ale țării, a potențialului agricol, a capacității de a participa la lucrări de investiții a firmelor românești. E întâmplator că firme din construcții românești nu prea mai sunt? Chiar așa, unul după altul, băgați în pușcărie sau în faliment? Le-am spus că o să fie deranj când cerem calitate identică a produselor: de ce la noi să fie produse de calitate proastă, cu chimicale care afectează sănătatea copiilor, iar în vest produsele sunt corecte?

Este vorba de standarde duble. De ce țipă ăștia la noi? De ce sunt deranjați de noi? Pentru că vrem ca această țară să fie respectată, asta vrem să impunem. Se trage din toate părțile în noi pentru niște OUG care nu există, pentru motive care nu sunt explicate de nimeni. Cioloș când a ras codurile prin OUG a fost bun, pentru că era de-al lor. Așa ceva nu poate fi acceptat.”, a declarat Liviu Dragnea.

sursa aici

 

Gata cu autostopul! Pirateria auto, interzisă, din nou, prin lege!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: