Reprezentanții asociațiilor de proprietari și locatari s-au reunit la Mioveni

Preşedinţii şi administratorii Asociaţiilor de Proprietari/Locatari din Mioveni au fost convocați la o întâlnire cu conducerea Primăriei orașului, la care au mai participat conducerea SC S.Ed.C. Mioveni, șeful administrației fiscale a orașului Mioveni, reprezentanții Poliției Naționale și ai Poliției Locale, reprezentanții Serviciului Taxe și Impozite, ai biroului de Fond Locativ, precum și cei ai biroului de Corp Control din cadrul instituției.

Subiectele aflate pe ordinea de zi s-au referit la noutățile legislative din domeniu, respectiv Legea 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea si funcţionarea Asociaţiilor de Proprietari şi Administrarea Condominiilor (care a abrogat Legea 230/2007 și HG nr.1588/2007), Ordinul nr.1058 din 11.02.2019 privind aprobarea conţinutului-cadru al statutului Asociaţiei de Proprietari şi al Regulamentului Condominiului; precum și depunerea situatiei soldurilor elementelor de activ si pasiv la Compartimentul Sprijin Asociaţii de Proprietari Fond Locativ, întocmită până la data de 01.03.2019 pentru situatia existentă la 31.12.2018.

La nivelul orașului Mioveni există 179 de asociații, din care 138 doar sunt înregistrate la ANAF. Diferența poate proveni de la asociațiile care nu mai au activitate, în urma fenomenului generat de înțelegerea greșită a cetățenilor, care au contractat direct serviciile furnizate de SEDC Mioveni și nu au înțeles că asociațiile de proprietari aduc și alte servicii și beneficii membrilor acoperind un spectru mai larg de interese locative ale proprietarilor.

Conform legii se reintroduce obligativitatea întocmirii Cărților de Imobil, iar administratorii asociațiilor de proprietari vor trebui să colaboreze cu Poliția în acest sens.

Viorel Ciobanu, directorul SEDC Mioveni a făcut o prezentare a situației financiare a Asociatiilor de proprietari/locatari (debite restante) înregistrate la furnizorul SC Servicii Edilitare Mioveni SRL. Datoriile restante ale asociațiilor la nivelul orașului Mioveni sunt în cuantum de 508 571 lei.

S-a mai discutat despre problema colectării gunoiului și a locurilor de parcare, precum și despre următoarele investiții la rețeaua de alimentare cu apă a orașului, iar Poliția locală a atras atenția asupra construcțiilor improvizate plasate pe spatiile verzi.

Șeful Serviciului Fiscal Orășenesc a adus un ghid cu obligațiile fiscale ale asociațiilor de proprietari.

La final, s-a făcut o analiză succintă a principalelor prevederi ale Legii 196/2018, cu invitația ca asociațiile să înceapă demersurile pentru a intra în deplină legalitate.

Mioveni: Stop violenței juvenile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *