Mircea Drăghici își retrage candidatura pentru șefia AEP

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni, la finalul șefinței Biroului Permanent al partidului, că Mircea Drăghici s-a retras din cursa pentru șefia Autorității Eelectorale Permanente.

„A renunţat la nominalizarea pentru AEP şi toţi apreciem asta, în frunte cu mine. De asemenea, astăzi am votat să acordăm susţinerea noastră pentru un om din interiorul AEP, actualul secretar general Mituleţu”, a anunţat liderul PSD.
Retragerea lui Mircea Drăghici vine după apariția publică a informațiilor despre faptul că DNA investighează modul în care PSD a utilizat banii primiți ca subvenție de la bugetul statului prin Autoritatea Electorală Permanentă. Procurorii au cerut documente de la AEP pentru a verifica dacă PSD a direcționat banii din subvenții către instituții de presă. Dosarul ar fi pornit de la articolele publicate de Newsweek România despre modul în care trezorierul PSD, Mircea Drăghici, ar fi direcționat sume de bani de la partid către o firmă de media controlată de soția sa în județul Argeș. Drăghici a respins atunci acuzațiile și a cerut publicației Newsweek să șteargă articolul de pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *