Oficial: de la 1 martie se măresc alocațiile!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în ședința de Guvern, de marți, va fi adoptată OUG prin care vor crește alocațiile pentru copii.
”În ședința de astăzi vom adopta Ordonanța de Urgență prin care se vor mări alocațiile. Astfel, începând cu 1 martie copii cu vârste de până la 2 ani vor primi 300 de lei alocație. Aceeași sumă o vor primi și copiii cu dizabilități. De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani vor primi alocații mărite la 150 de lei. Îmi exprim speranța că președintele nu va bloca demagogic Legea bugetului”, a spus Viorica Dăncilă.

Potrivit proiectului de OUG, articolul 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins: „(1) Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte astfel: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3); 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.

Totodată, este introdus un nou alineat conform căruia „Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii, prevăzut la alin.(1) se majorează prin hotărâre a Guvernului”.

„Asa cum am promis, vineri am si redactat OUG. Am convocat dimineaţă grupul de dialog social, am trimis OUG-ul la Consiliul Economic si la avizare la ministere. Speram ca maine sa obtinem toate aceste avize si sa intram in sedinţa de Guvern cu ea. Am prevazut in OUG ca de la 1 martie sa fie prevazuta marirea acestei alocatii. Era vorba de copiii cu dizabilităţi intre 2 si 18 ani, apoi daca urmeaza studii pana la 26. Am recalulat si am asigurat majorarea la 300 de lei”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *