Fapt diversTop știri

Când încep simulările pentru Bacalaureat 2019

Elevii de liceu, în clase terminale, se pregătesc de examenul de bacalaureat. Pentru anul acesta, bacul va avea parte de-o simulare. Avem și o perioadă provizorie pentru aceasta.

Anual, cele mai multe plângeri despre cât de mult a scăzut școala românească apar după examenul de bacalaureat. E de așteptat ca situația să nu se schimbe nici în 2019. Primul indicator îl vom avea la simularea pentru bac. Pentru anul acesta, există și câteva date care sunt luate în calcul pentru simularea de bacalaureat.

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a încep pregătirile pentru simularea examenului de bacalaureat. Cele două simulări se vor desfășura în martie 2019. Pe 14 februarie va fi discutată propunerea de Ordin de Ministru. Dacă propunerea va fi aprobată, elevii vor susţine simularea pentru bacalaureat între 18 – 21 martie.

Mai exact, liceeni ar urma să susţină pe 18 martie proba scrisă la Limba şi literatura română. Pe 19 martie ar fi proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Pe 20 martie, ar fi proba obligatorie a profilului susținută la bacalaureat. În fine, pe 21 martie ar fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Pe 29 martie, se vor afişa rezultatele pentru această simulare a examenului de bacalaureat.

Rezultatele obţinute la simulare vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat. Teoretic, ar trebui să fie discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, dar şi discuții la nivelul consiliului profesoral.

După aceste discuţii, profesorii şi elevii vor adopta măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în vederea examenului de bacalaureat.

Lasă un răspuns

trafic.ro