Autorităţile din Mioveni se pregătesc pentru iarnă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului, precipitații slabe mixte sub formă de lapoviță și formare de polei, valabilă în intervalul 16 noiembrie, ora 05.00 – 18 noiembrie, ora 12.00.

Chiar dacă în acest moment vremea pare să fie mai blândă cu noi, meteorologii anunță pentru perioada 16 – 18 noiembrie o scăderea de temperatură sub normalul perioadei, respectiv o medie a maximelor între 4 și 5 grade ziua și sub 0 grade pe timpul nopții. Ulterior, până spre 20 noiembrie, se vor înregistra minime ziua în jur de 0 grade, iar după această dată nopțile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să coboare spre -4 grade.

Din acest motiv, începând din această noapte, în zona Mioveni, pe anumite porțiuni de drum se va forma polei, iar în funcție de evoluția vremii, precipitațiile se vor transforma în lapoviță! Perioada cea mai probabilă în care vor fi precipitații pe arii extinse va fi între 18 și 22 noiembrie.

Având în vedere aceste atenționări, șoferii sunt rugați să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarna, dacă nu au făcut-o deja până acum. Asigurați-vă că aveți anvelope specifice sezonului rece, că sistemul de climatizare-dezaburire este funcțional, iar o lopata, o minimă rezerva de combustibil și lanțuri antiderapante întotdeauna nu strică să avem în portbagaj în perioada iernii.

De asemenea, SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a pregătit planul de intrevenție pentru sezonul rece, care va intra în vigoare din 16 noiembrie, iar pentru contracararea efectelor ninsorii si poleiului s-au procurat stocuri din următoarele materiale:

– Sare 300 tone

– Nisip 350 tone

Fondanti chimici în amestecuri omogene:

– Clorura de calciu granule – 25 tone

– Inhibitor 500 kg

Cantitatea de material antiderapant se va suplimenta în caz de necesitate.

Amintim că rețeaua de străzi a orasului Mioveni este de 487.202 mp, iar reţeaua de alei de acces, parcari, trotuare, aflate în administrația Consiliului Local Mioveni este în lungime de aproximatv 61 km, din care 41,14 km strazi și 14,59 km trotuare.

Ziua națională, sărbătorită în Mioveni – programul zilei

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: