Arbitrul Iulian Călin, aproape de Lista FIFA FOTBAL

Arbitrul Iulian Călin este foarte aproape să ajungă pe Lista FIFA şi să devină astfel, primul central din Argeş, care ajunge aici.

Cavalerul fluierului va participa în acest sens, săptămâna viitoare la Geneva, la un curs ţinut de UEFA, pentru arbitrii monitorizaţi să ajungă pe mult râvnita listă internaţională.

Iulian Călin (31 de ani) este de mai mult timp monitorizat pentru Lista FIFA, el participând şi anul trecut la Cursul CORE organizat de UEFA. De altfel, anul trecut, arbitrul nostru a obţinut cea mai bună notă dintre toţi arbitrii prezenţi la acest curs.
„Dintre toţi cei prezenţi, Călin a avut cea mai bună prestaţie, la cursurile teoretice, fizice plus proba practică, unde a arbitrat un meci din Liga a II-a din Franţa. A fost pe locul 1 în clasamentul final“, ne-a spus preşedintele AJF Argeş, Cornel Sorescu.
Călin nu este singurul român prezent anul aceasta la Cursul CORE, de la Geneva, ca şi la cursul trecut fiind însoţit şi de doi asistenţi de Liga 2, Vornicu şi Tunyogi, monitorizaţi şi ei pentru Lista FIFA. Arbitrul nostru este binevăzut de oamenii forului internaţional, mai ales după ce a condus acum două luni, meciul de la Budapesta din preliminariile Europa League, dintre Honved şi Rabotnicki. Călin a fost delegat rezervă la această partidă, însă centralul Marius Avram s-a accidentat şi a fost înlocuit de el. Prestaţia argeşeanului a fost una excelentă, acordând un penalty şi eliminând un jucător oaspete, iar la final observatorul l-a lăudat, transmiţându-i că vrea să-l vadă mai des la meciurile internaţionale. Numai că de atunci, centralul nu a mai condus niciun meci, în străinătate, fiind delegat tot rezervă.
„Prestaţia sa în acel meci a fost văzută şi de Colina, fostul preşedinte al Comisiei Centrale UEFA, care a spus că este o surpriză deosebită. Sperăm să avem şi noi, Argeşul, un arbitru de centru pe Lista FIFA. Nu am avut niciodată, doar Edi Dumitrescu a fost pe această listă, ca tuşier. În următorii trei ani, eu îl văd pe Călin în primii 5 arbitri din România. El are un avantaj faţă de ceilalţi: este foarte – foarte talentat, are calităţi native de arbitru şi nu a ajuns sus, ca alţii, prin muncă!“, ne-a mai spus Cornel Sorescu.

sursa aici

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: