Aurelian Pavelescu: “Unificarea dreptei – o nouă minciună marca PNL și Iohannis”

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, spune că a vorbit despre unificarea dreptei ca soluție de clarificare în politica românească “de 10 ani încoace”. Pavelescu susține că nu este o “soluție originală”, primul care a gândit-o și a pus-o în practică fiind Corneliu Coposu. “Seniorul”, după spusele lui Pavelescu, ar fi salvat PNL de la dezintegrare în anii ’90, pentru ca apoi liberalii să contribuie la declinul și margnializarea PNȚCD. Pavelescu rememorează astfel câteva episoade, susținând că PNL, de fapt, “nu-și dorește o unificare a dreptei”. Pavelescu spune că este pentru o unificarea partidelor de dreapta, dar nu în condițiile impuse de Orban și Iohannis.

“Ne amintim cu toții de înființarea Convenției Democratice din România (CDR), expresia opoziției unite din 1990 până în 2000. Ne amintim, de asemenea, ca PNL s-a opus ideii Seniorului, refuzand sa adere la CDR initial. Consecinta imediata? PNL s-a pulverizat la inceputul anilor 90 in vreo 4 partidulete, ajungand el insusi un partid de buzunar. Tot Corneliu Coposu a decis, totusi, salvarea PNL, cu generozitate istorica, in ciuda faptului ca intre PNTCD si PNL exista nu numai o rivalitate istorica, dar un adevarat razboi ideologic. De disparitia PNL ar fi profitat PNTCD electoral vorbind si nu numai. Totusi, in 1994, Seniorul, in numele unei demnitati istorice, a decis altfel, pentru ca in 1996 PNL sa fie salvat de la disparitie si adus la guvernare de catre PNTCD.

Ei, bine, ce s-a intamplat dupa aceea? PNL a bagat cutitul in spatele PNTCD si, in complicitate cu PSD, a participat la diabolizarea PNTCD dupa guvernarea 1996 – 2000 din care facuse parte. A denuntat proiectul unitatii opozitiei si, in contextul lui 2000, si a impins PNTCD in afara Parlamentului. Dupa 2000, o complicitate permanenta cu PSD, sub bagheta lui Dinu Patriciu, inventatorul unui Crin Antonescu sau Ludovic Orban, pe care i-a folosit pe post de copii de mingi in scopuri economice personale si de grup: PNL a devenit, inca de atunci, un partid al unor grupuri de interese, fara legatura cu poporul roman.

Am asteptat in zadar ca PNL, ca partid parlamentar central al opozitiei, sa reconstituie unitatea dreptei, in linia Seniorului. Discutiile mele cu Crin Antonescu in 2010 au esuat lamentabil, omul preferand sa faca USL-ul cu PSD, cu o aroganta si lipsa de viziune criminale pentru politica romaneasca. Ulterior, sperand, la fel, ca se poate ajunge in trepte la o unificare, am contribuit la alianta cu PDL-ul lui Basescu, care trecuse intre timp la PPE si ramasese singur pe dreapta, fara a sti ca in spatele acestui partid era statul paralel si ca era un partid atat de toxic. In fine, in 2012 am constituit ARD-ul Alianta Romania Dreapta, care a fost spulberata de USL.

Privind in urma, este simplu de inteles ca PNL n-are nicio legatura cu Corneliu Coposu si nu-si doreste o unificare a dreptei. Ideea este fluturata de Orban si Iohannis strict pentru alegerile prezidentiale si interesele lor de grup, pentru procentele multe-putine ale celorlalte partide de dreapta, pentru a le manipula, invocand ideea generoasa a Seniorului.

Concert de jazz

Nu, domnilor, PNL a fost si este groparul unitatii dreptei, iar nu promotorul ei! Este partidul care, ca si dupa 1945, a tradat PNTCD aliindu-se cu comunistii, pentru ca dupa 1990 sa faca la fel. Nu este astazi PNL condus de forta motrice a fostului PDL – PD – FSN? Nu este aripa asa-zisa de dreapta a FSN-ului din 1990? Aripa care s-a transformat intr-o adevarata politiei politica si slujeste interese anti-nationale, mai retrograda chiar decat aripa stanga a FSN-ului, PSD-ul de azi?

Vom vedea cum va curge istoria. Dar, daca PNL – o rusine pentru PNL-ul istoric -, va crede ca PNTCD va intra in jocul lasitatii si tradarii, slujind minciuna, se inseala amarnic. Noi, PNTCD, prin Corneliu Coposu, i-am salvat odata de la disparitie: am convingerea acum ca Seniorul a facut atunci o uriasa eroare – nu trebuia! Simtim si astazi, cu atat mai tare, cutitul infipt pe la spate de PNL in inima PNTCD, nu doar ca partid, ci impotriva principiilor noastre traditionale nationale!

PNTCD va ramane, macar, ca un simbol, singurul partid politic care nu-si are originile in FSN si nu-si schimba linia politica nationala. PNL nu va reusi sa ne distruga, principalul proiect politic al acestui partid decazut. Unificarea? Da! Dar pe principiile si in conditiile Seniorului Corneliu Coposu, nici ale lui Orban, nici ale lui Klaus Iohannis!”, a declarat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: