Peste 200 de tineri au participat la dezbaterile Școlii politice de vară TLDE

O delegație a Organizației de Tineret a ALDE Argeș, condusă de către președintele interimar Codruț Matei, a participat la finele săptămânii trecute la Școala Politică de Vară TLDE. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 29 august – 2 septembrie, în stațiunea Mamaia, și a avut drept teme de dezbatere libertatea, democrația și drepturile omului.
La Școala Politică de Vară TLDE au luat parte parte peste 200 de tineri, membri ai ALDE care au dezbatut asupra problemelor concrete ale societății și au avut un schimb de idei cu personalități marcante din spațiul academic și politic, cu experiență atât la nivel național, cât și european.
La deschiderea lucrărilor școlii de vară au participat mai mulți lideri ai ALDE, în frunte cu președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, care le-a vorbit tinerilor membri ai partidului despre situația politică din România din acest moment, precum și despre provocările de anul viitor, an electoral. Președintele TLDE Claudiu Daniel Catana a fost cel care a deschis oficial programul școlii de vară. Acesta le-a mulțumit tinerilor din TLDE pentru implicarea de care dau dovadă în proiectele promovate de TLDE. Totodată, Claudiu Daniel Catana le-a prezentat acestora câteva din proiectele de viitor ale tinerilor liberali.
În prima zi, membrilor TLDE li s-au adresat președintele Consiliului Național al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, precum și senatorul Daniel Zamfir, liderul de grup ALDE în Senatul României, care le-au vorbit tinerilor despre rolul pe care tinerii îl au în spectrul politic, dar și despre modalitățile prin care aceștia se pot implica în cadrul partidului și al comunității din care fac parte.
Pe parcursul școlii politice de vară, tinerii din cadrul TLDE au interacționat cu mai mulți lideri ai ALDE despre domenii importante pentru statul român, dar și despre principiile liberalismului. Printre liderii care s-au adresat tinerilor s-a numărat Daniel Chițoiu, secretarul general al ALDE, Grațiela Gavrilescu, Vicepreședinte ALDE/Viceprim-ministru și Ministru al Mediului, deputatul Anton Anton, ministrul Energiei, deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, deputatul Marian Cucșa, vicepreședinte ALDE, deputatul Ion Cupă, vicepreședinte ALDE, Simona Brătulescu, președinte LAL ALDE, Liliana Mincă, președintele ALDE Botoșani, Cristian Dima, președintele ALDE Galați, Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, precum și Dan Petre, președintele ISL.
La eveniment a fost prezentă și europarlamentarul Renate Weber, care și-a anunțat decizia de a se alătura ALDE România.
Organizația de Tineret a ALDE Argeș este reprezentată în Delegația Permanentă a TLDE de Codruț Matei, prin prisma conducerii organizației județene și de Elena Ungureanu, care deține funcția de secretar executiv.
Vă reamintim că, la prima ediție a Galei Premiilor Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, argeșenii și-au adjudecat două premii importante: premiul pentru ,,Cel mai activ consilier local comunal”, câștigat de Codruț Matei, consilier local în localitatea Bascov și premiul pentru ,,Cea mai bună organizație din regiunea 6″.

Andrei Gerea și europarlamentarul Norica Nicolai, alături de echipa ALDE Argeș la Festivalul Țuicii de la Coșești

Lasă un răspuns