Etică și compasiune înseamnă civilizație. Protejează animalele!

Legea 205/2004 republicată în 2014 privind protecția animalelor
INTERZICE
Uciderea, maltratarea și abandonarea animalelor = INFRACȚIUNE
și se sancționează cu ÎNCHISOARE până la 1 an și AMENDĂ PENALĂ

– Iubește-ți câinele! El te iubește și-ți este prieten, poate singurul adevărat. Te-ai uitat vreodată la el? O să descoperi cât de mult dorește să-i fi și tu prieten și câtă dragoste îți poate oferi.
– Pisica alungă nu numai șoarecii dar și durerea. Este cunoscut faptul că pisica alină, elimină suferința din locurile bolnave, având efecte tămăduitoare.
– Nu-ți lovi caii, nu-i pune să tragă căruțe peste puterile lor, nu-i ține în ploaie, în soare, nu-i ține nemâncați! Sunt animale nobile, inteligente, care te slujesc cu credință.
– Dă-le apă și hrană pe îndestulate animalelor tale! Asigură-le un adăpost corespunzător care să le ferească de ger, soare, ploaie, zăpadă.
– Nu-ți abandona, neglija sau omorî animalele bolnave sau bătrâne, sau pe care nu le mai dorești, sau puii pe care i-a fătat cățelușa ta.
– Educă-ți copiii în spiritul iubirii pentru lumea celor fără grai. Le pot fi prieteni de nădejde, care nu-i vor părăsi la greu, nu-i vor înșela și nu-i vor dezamăgi niciodată.
– Nu permite copiilor tăi să fie agresivi cu animalele. Studiile au demonstrat că aproape toți copiii care agresează animale, la maturitate își vor agresa părinții și vor agresa sau chiar ucide oameni.
– Când vezi un animal neajutorat, accidentat, bolnav sau părăsit, ajută-l!
– Când vezi sau afli că cineva maltratează un animal, nu-i oferă hrană, apă sau îl abandonează sau omoară, ia atitudine! Reclamă la POLIȚIE orice act de cruzime împotriva animalelor! Anunță și o organizație de protecție a animalelor!

FOARTE IMPORTANT: STERILIZEAZĂ-ȚI ANIMALUL!!!
Legea pentru gestionarea câinilor (OUG 155/2001 completată și modificată prin Legea 258/2013): Este OBLIGATORIE sterilizarea câinilor cu stăpân (ce aparțin rasei comune și metiși). Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă până la 1000 lei!

Noi îți oferim acest lucru gratuit, în perioada 03 – 08 septembrie, la Mioveni, la baza de gestionare a câinilor fără stăpân, cartier Racoviţa, (la cca 500 m de la baza pantei care urcă spre Institutul de Cercetări Nucleare, stânga pe drumul cu porţi metalice – v. indicator).

Pentru persoanele care nu au mijloc de transport, pentru mai multe animale putem asigura transportul acestora (gratuit)!

NU hrăniţi animalul în ziua castrării!

Vă rugăm aduceţi pentru castrare şi femelele gestante.

Dacă animalul adus pentru sterilizare are şi vreo tumoare sau alte probleme operabile, medicii veterinari vor rezolva de asemenea GRATUIT!

Sterilizările sunt efectuate de echipa de medici veterinari a Cabinetului Dr. Lăbuş & Miaunel, Mioveni

Programare şi alte informaţii la tel. 0752.667.119

CAMPANIE DE INFORMARE ȘI EDUCAȚIE INIȚIATĂ DE
Organizațiile de protecție a animalelor HELFT HANDELN și FNPA în parteriat cu PRIMĂRIA ORAȘULUI MIOVENI ȘI SERVICII EDILITARE PENTRU COMUNITATE MIOVENI

Amenzile contravenționale se pot plăti și ONLINE

Lasă un răspuns