Publicul a umplut Grădina de Vară la redeschidere. Vedetele au stat printre spectatori

Începând cu data de sâmbătă, 4 august, Grădina de Vară din Pitești a fost redeschisă publicului larg. Efortul Consiliului Județean Argeș, care a investit în reabilitarea și modernizarea spațiului a fost apreciat de sutele de spectatori prezente la deschidere. Cu atât mai apreciat a fost evenimentul cu cât spectatorii au avut ocazia să stea alături de actorul Dorel Vișan, cel care a susținut, acompaniat de flautistul Ionuț Ștefănescu, recitalul ”Sunt suflet în sufletul neamului meu”. De asemenea, au fost prezente personalități foarte apreciate: regizorul și producătorul Lucia Hossu Longin, care a prezentat și proiecția filmului ”Ion I. C. Brătianu – primul ministru în perioada Primului Război Mondial”, celebrul actor Mircea Diaconu, care este și europarlamentar, regizorul Șerban Marinescu și Anca Mitran, directorul Centrului Național al Cinematografiei. Nu au lipsit, desigur, președintele CJ Argeș Dan Manu, vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mânzână, consilieri județeni, parlamentari, primari, inclusiv Ion Georgescu și Cornel Ionică, directori de deconcentrate și instituții de cultură, președintele ANPC Marius Pîrvu.

Rămâne de văzut, de acum încolo, dacă prezența publicului și, de ce nu, chiar și oamenilor politici sau a directorilor, va fi la fel de constantă. Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Județean de Cultură, va oferi constant proiecții și spectacole în această perioadă.

În premieră în Pitești și în țară, a fost lansat și lansat proiectul ”Un secol de cinema românesc” – proiect realizat în parteneriat cu DACIN SARA și Centrul Național al Cinematografie. În fiecare seară, începând cu ora 21.00, cinefilii argeșeni sunt invitați să parcurgă toate etapele artei cinematografice românești, vizionând filme de referință.

 

Programul filmelor, pentru săptămâna 5 – 12 august:

1911. CONSTANTIN BREZEANU – „RĂZBOIUL DE INDEPENDENȚĂ” – DUMINICĂ, 5 AUGUST

GENERATIA ’50

VICTOR ILIU –„ LA MOARA CU NOROC” – LUNI, 6 AUGUST

GENERATIA ’60

MIRCEA DRAGAN – „COLUMNA” – MARTI, 7 AUGUST

ELISABETA BOSTAN – „MAMA” – MIERCURI, 8 AUGUST

MIRCEA MURESAN – „RĂSCOALA” – JOI, 9 AUGUST

IULIAN MIHU- „ENIGMA OTILIEI” – VINERI, 10 AUGUST

SERGIU NICOLAESCU – „MIHAI VITEAZUL” – SAMBATA, 11 AUGUST

LUCIAN PINTILIE– „RECONSTITUIREA” – DUMINICA, 12 AUGUST

Au început înscrierile pentru festivalul de teatru Ludicus

Lasă un răspuns