Cum va fi vremea în weekend. Anunţ neaşteptat de la meteorologi

Sâmbătă, vremea este, în sfârşit, călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Va mai fi posibil să plouă la munte, în special dimineaţa şi seara, dar pe suprafeţe restrânse, unde s-ar putea înregistra averse şi descărcări electrice. În restul regiunilor, precipitaţiile ar putea să lovească în mod cu totul izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, în mare parte a României.
Potrivit datelor furnizate de ANM, acest weekend confirmă instalarea caniculei în vestul şi nord-vestul ţării, dar şi în câteva zone din sud şi sud-est: indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic al disconfortului termic, de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime ale zilei de 4 august vor fi între 26 – 34 de grade Celsius. În cursul nopţii, temperaturile vor fi între 12 – 24 de grade. Presiunea atmosferică în această zi nu va înregistra variaţii semnificative.
Prognoza meteo anunţă că și duminică vremea va fi frumoasã,.Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade. Ca o dovadă a venirii caniculei, indicele temperaturã-umezealã va atinge, ba chiar este posibil să depăşească uşor pragul critic al disconfortului tehnic de 80 de unitãţi.

 

Sâmbătă, 11 august, Festivalul de Folclor Carpați vine la Mioveni

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: