Franța, noua campioană mondială după una din cele mai frumoase finale din istorie!

Franța a devenit campioana lumii la fotbal, după una din cele mai frumoase finale din istoria Campionatului Mondial. Franța a învins Croația cu scorul de 4-2 într-una din cele mai spectaculoase finale din istorie și cea mai bogată în goluri. Jocul a fost unul absolut deschis, cu multe ocazii de poartă. În fața a 80.000 de spectatori a fost o confruntare între o generație uluitoare a francezilor și o remarcabilă echipă a Croației, care a răsturnat toate calculele în această ediție a Cupei Mondiale din Rusia.
Franța este la cea de-a treia sa finală de Cupă Mondială, după cea câștigată în 1998 în fața Braziliei, scor 3-0, și cea pierdută în fața Italiei, la penaltyuri, în 2006. Franța vine și după o finală de campionat european, în 2016, de asemenea pierdută, în fața Portugaliei.

De cealaltă parte, Croația este pentru prima oară într-o finală de campionat mondial. Cea mai mare performanță, până la această ediție, era semifinala de la Cupa Mondială din 1998, când au fost eliminați în semifinale de Franța. Astfel, duminică și-ar putea lua revanșa după 20 de ani de la acest moment. Din nefericire pentru ei, croații nu au putut produce marea surpriză.

 

Cel mai important trofeu din fotbal este disputat, astăzi, la Moscova.

 

Lasă un răspuns