Mioveni – de la un oraş verde la un oraş albastru

În această perioadă au loc pregătirile finale pentru etapa națională a concursului de Proiecte de Mediu la care s-au calificat, pentru județul Argeş, elevii Şcolii Gimnaziale „George Topâceanu” din Mioveni.

Sub titlul „Mioveni – de la un oraş verde la un oraş albastru”, elevii din Mioveni vor prezenta rolul educației nonformale în dezvoltarea abilităților de viață care să se bazeze pe consumul responsabil al resurselor.

Sub atenta îndrumare a doamnei prof. Adriana Hoaghea, a doamnei Popa Ermina – șeful Stației de Epurare a Orașului Mioveni, cu sprijinul instituțiilor partenere, societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, Primăria Orașului Mioveni și Centrul Cultural Mioveni, copiii vor duce în fața prestigiosului juriu al Concursului Național de Proiecte de Mediu, desfășurat în tabăra Muncel, jud. Iași, concluziile lor în urma studiului de caz pregătit pe tema utilizării responsabile a apei.

Până săptămâna viitoare când vom avea emoții pentru proiectul de mediu, timp de patru zile, la Slatina alți cinci elevi de la Şcoala Gimnazială „George Topîrceanu” reprezintă județul Argeș la un alt concurs national, „Creează-ți mediul”.

SEdC Mioveni a început în acest an mai multe parteneriate cu instituțiile de învățământ din oraș, în cadrul cărora desfășoară activități menite să imprime tinerei generații – utilizatorii noștri de mâine, valorile noastre precum: grija pentru mediul înconjurător și respectul pentru natură în încercarea de creștere a gradului de implicare civică.

Aceste activități urmăresc responsabilizarea elevilor, părinților și implicit a comunității locale în vederea protejării mediului înconjurător și urmăresc formarea și dezvoltarea unui comportament pro-ecologic care include şi integrează competenţe, cunoştinţe, valori şi atitudini precum integritatea, activismul, spiritul critic constructivist, valorificarea optimă şi creativă a propriului potenţial, responsabilitatea.

 

Restaurant Club Mioveni vă stă la dispoziție pentru organizarea de evenimentelor deosebite

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: