EvenimentTop știri

Mioveniul a fost reprezentat la Alba Iulia

Duminică, 1 iulie 2018 s-a dat startul Marșului Centenar, de la Alba Iulia la Chișinău. Evenimentul a debutat cu aprinderea de către reprezentanți din 1.000 de localități ale României și Republicii Moldova a unei Flăcări a Unirii, la ora 20:00, în fața Catedralei ortodoxe.

Printre cele 1000 de localități s-a aflat și orașul Mioveni.

Reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale din România și din Republica Moldova au primit câte o torță pe care au aprins-o din flacăra tricoloră, intitulată “Flacăra Unirii Centenare”.

Amintim că Marșul Centenarului a început din Alba-Iulia, Cetatea-simbol, la 1 iulie, iar destinația finală va fi Chișinăul, la 1 septembrie. Participanții vor traversa Carpații și Prutul, vor urca dealuri și vor coborî văi, străbătând 300 de orașe și sate din România și Republica Moldova.

Proiectul este organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, iar oameni de toate vârstele și toate categoriile socio-profesionale din România și Republica Moldova vor străbate succesiv locurile semnificative pentru Marea Unire și Primul Război Mondial și vor înmâna Flacăra Unirii, sub forma unei ștafete. La manifestare sunt invitați să participe toți cei care cred că anul 2018 trebuie să fie un an al unității și al unui avânt decisiv în direcția Unirii României cu Republica Moldova

 

Spectacol folcloric de excepție la Zilele orașului Mioveni (video)

Lasă un răspuns

trafic.ro