Cum circulăm pe timp de ploaie? Recomandări de la poliţişti

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, la această oră, în mai multe judeţe din ţară traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ploaie.

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, poliţiştii de la Rutieră recomandă prudenţă sporită la volan, adaptarea vitezei la condiţiile de drum, evitarea manevrelor riscante şi păstrarea distanţei în mers.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

Vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier, aşadar conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

 

Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni contra patrimoniului

Lasă un răspuns