Fapt diversTop știri

Mioveni: Anunț important pentru cei care au avut rude ce au luptat în Primul Război Mondial

România se apropie cu pași repezi de cea mai importantă zi din existența sa ca stat unitar, suveran și independent – 1 Decembrie 2018 – când toată națiunea va sărbătorii 100 de ani de la Marea Unire. În mod sigur, Centenarul este un recurs la memorie, la rememorarea faptelor înaintașilor și o cuvenită reverență față de jertfele lor de pe câmpurile de luptă ale Marelui Război.

Din documentele vremii, în luptele purtate în perioada 1916-1919 și-au pierdut viața 189 de eroi din cartierele Mioveniului de astăzi, după cum urmează MIOVENI – 72, COLIBAȘI – 52, RACOVIȚA – 46, FĂGETU – 29. Pe lângă aceștia a căror identitate se cunoaște, cu siguranță există mulți alții despre care nu se mai știe nimic.

Cert este că toți aceștia au luptat cu vitejie pentru ţara lor. Şi-au dat viaţa pentru ca noi să ne bucurăm azi de libertate. Jertfa lor eroică ne redă astăzi un strop din demnitatea pierdută, de-a lungul timpului. Acum, mai mult ca oricând, ne face să fim mândri că suntem români, să ridicăm cu încredere fruntea plecată sub povara grijilor cotidiene, pentru ca jertfa și realizările înaintașilor noștri să aibă un ecou în conştiinţa urmaşilor lor.

În atenția cetățenilor orașului Mioveni!

Urmăriți cu atenție lista și numele celor căzuți la datorie, iar dacă recunoașteți și puteți dovedi cu un minimum de informații (o poza veche, o scrisoare de pe front, un document militar, etc), faptul că vă înrudiți cu o persoană din lista eroilor, vă rugăm să ne contactați la sediul Primăriei Mioveni(secretariat) sau la Centrul Cultural Mioveni.

 

 

 

 

 

Aproximativ 300 de elevi susţin testări de Evaluare Naţională

Lasă un răspuns

trafic.ro