Mesaj de la primarul Mioveniului

Comunitățile chinezești din jurul lumii se pregătesc să aniverseze noul lor an, cea mai importanță sărbătoare în Calendarul Chinezesc.

Începând de pe 16 februarie, celebrările colorate vor continua timp de două săptămâni.

Cu această ocazie, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, transmite un mesaj.

„Cu ocazia Anului Nou Chinezesc, transmit salutul meu cordial, însoțit de cele mai sincere urări de sănătate, prosperitate și unitate, tuturor prietenilor din China, în special Excelenței Sale, Ambasadorul Xu Feihong, precum și tuturor cetățenilor și conducătorlilor orașului Jinhua, oraș înfrățit cu Mioveniul”.

Amintim că relațiile dintre partea chineză și cea română din Mioveni s-au dezvoltat mult în ultima perioadă. Printre altele, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Xu Feihong, a deveni cetățean de onoare al Mioveniului (2016), iar în 2017 s-a semnat acordul de înfrățire dintre Mioveni și orașul Jinhua.

Jinhua este un oraș la nivel de prefectură din provincia centrală Zhejiang din estul Chinei (echivalent cu o reședință de județ), cu o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori, inclusiv zona metropolitană, conform recensământului din anul 2010.

De asemenea, colaborarea dintre Mioveni – România și Republica Chineză se va materializa și prin înființarea unui centru de medicină tradițională chineză în incinta viitorului spital care se construiește în Mioveni, centru în care ar urma să lucreze și medici din China(în anul 2016 a fost semnat Acordul de Cooperare cu Spitalul Clinic Universitar din Chengdu).

 

 

 

Primăria Mioveni actualizează strategia de dezvoltare a oraşului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *