De la anul, factura la căldură va crește exponențial!

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a anunțat că din aprilie 2019 primăria nu va mai subvenționa tariful la gigacalorie pentru populație. Legislația europeană în domeniu nu mai permite autorităților locale să plătească subvenția. Aceste aspecte erau cunoscute de autorități și anul trecut, când îndemnau piteștenii să rămână racordați la sistemul centralizat și să nu treacă pe centrale de apartament, invocând tocmai prețul mai mic al gigacaloriei. Acum însă, vestea a picat ca un trăznet peste zecile de mii de piteșteni care au rămas blocați la Termoficare, o societate care nu a fost în stare să își recupereze nici datoriile de la o mulțime de clienți.

Singurii care ar putea beneficia însă de un sprijin sunt cei care au situații financiare proaste, prin anchetele sociale.

În prezent piteștenii plătesc un preț de facturare de 191,94 de lei pe gigacalorie, în timp ce subvenția acoperită de Consiliul Local este de până la 311 lei. Faceți calculul și veți vedea cu cât va crește factura după ce subvenția nu va mai fi acoperită. Asta, la prețul actual, în condițiile în care prețurile la gaze cresc de cel puțin două ori pe an!

 

Bugetul Mioveniului, în dezbatere publică la Racoviţa

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: