Cod galben de ceaţă în 12 judeţe din estul şi centrul ţării

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), este cod galben de ceaţă până la ora 10.00 în judeţele Vrancea, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Botoşani, Galaţi şi Suceava.

Meteorologii au extins apoi codul galben de ceaţă până la ora 11.00 pentru judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. În aceste trei judeţe se va forma şi polei.

Ceaţa determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, iar fenomenul se va manifesta inclusiv pe E85, E58, E583, E581, precum şi pe drumurile naţionale şi judeţene.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Botoşani, Cluj, Galaţi, Giurgiu,Iaşi, Olt, Neamţ, Vrancea, Vaslui şi Suceava. Pe trei drumuri naţionale din Dolj este polei, iar poliţiştii recomandă prudenţă.

Pe raza judeţului Dolj se circulă cu dificultate din cauza poleiului pe DN 55 Bechet – Craiova, DN54 Bechet – Calafat şi pe DN55A Bechet- Corabia.

Poliţiştii recomandă echiparea maşinilor cu pneuri corespunzătoare, reducerea vitezei la 30 km/h în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, folosirea sistemului de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic, etc.

Sursa Aici

 

Pompierii la raport

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: