Primarii din Argeș au sacrificat 25 de porci în scop caritabil

Pentru al doilea an la rând, vineri, 22 decembrie 2017, la inițiativa Asociației Comunelor din Argeș, la Muzeul Golești, primarii din Argeș au organizat Ignatul. În fapt a fost vorba de un eveniment caritabil întrucât toată carnea a fost donată centrelor de bătrâni și caselor de copii aflate în administrarea Consiliului Județean Argeș.

Coordonați de președintele Asociației Comunelor din Argeș, primarul comunei Albota, Ion Dumitru, primarii argeșeni de comune dar și orașe s-au unit și au sacrificat 25 de porci. Astfel, peste 2,5 tone de carne proaspătă de porc, verificată sanitar veterinar, va ajunge pe mesele celor copiilor și bătrânilor din centrele sociale.

Primarii din mediul rural, dar și primarii din Mioveni, Ștefănești și Topoloveni au fost prezenți din nou la un eveniment devenit tradiție în Argeș. Primarii s-au întrecut în cei mai frumoși și mai cu greutate porci, au petrecut, ca o familie, la pomana porcului și s-au distrat. Nu au uitat nici de cei nevoiași însă. La eveniment au fost și șefi de deconcentrate, conducerea prefecturii și a Consiliului Județean. Cea mai mare surpriză a fost însă prezența fostului președinte Constantin Nicolescu, întâmpinat cu mare deschidere de toți cei prezenți.
Primarul cu cel mai mare porc a fost, anul acesta, primarul de la Rociu, Aurel Bălășoiu. Participanții au primit și colindul milenar brezaia, de la un grup din Rucăr, care anunță sfârșitul anului.

Obiceiurile de iarnă se respectă în oraşul Mioveni

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: