Salariile nete ale angajaților Dacia vor fi neafectate de modificările Codului Fiscal

Salariile nete ale angajaților producătorului auto Dacia vor fi neafectate de modificările aduse de Guvern Codului Fiscal, a anunțat compania. „Acordul care a fost semnat împreună cu sindicatul prevede acordarea unei sume compensatorii de 20% astfel încât salariul net să rămână la același nivel. Măsura va fi pusă în practică începând cu 1 ianuarie 2018”, spune Dacia.
În cazul celuilalt producător auto din România, Ford, negocierile sunt încă în curs și sunt dure, după cum am scris AICI.
Iată mai jos informarea oficială Dacia transmisă presei:
„Urmare a aplicării Ordonanțelor de Urgență Nr. 79/2017 și Nr. 82/2017 referitoare la transferul obligațiilor sociale, Automobile Dacia a finalizat negocierile cu sindicatul în 15 decembrie. Acordul care a fost semnat împreună cu sindicatul prevede acordarea unei sume compensatorii de 20% astfel încât salariul net să rămână la același nivel. Măsura va fi pusă în practică începând cu 1 ianuarie 2018”.
Compania nu a precizat dacă s-a ajuns la un acord cu sindicatul și asupra altor aspecte, cum ar fi Contractul Colectiv de Muncă (CCM) pentru 2018.

Concert vocal-simfonic de Crăciun „Gala Vieneză” la Filarmonică

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: