La Mioveni a fost dezvelit bustul lui Constantin Stroe

Sâmbătă, 16 decembrie, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia din Mioveni, a fost dezvelit bustul lui Constantin Stroe, omul care se confundă cu istoria şi evoluţia Dacia şi de la dispariția căruia se împlineşte un an.

La acest eveniment solemn au luat parte, pe lângă membrii familiei Stroe, prieteni apropiați, rude, foști colaboratori din cadrul Dacia, reprezentanți ai fostei și ai actualei conduceri a companiei Dacia – Renault, prefectul județului, parlamentari, consilieri județeni și locali, reprezentanți ai administrației publice, dar și foști angajați ai uzinei.

Bustul a fost realizat în bronz de către sculptorul Orlando Năstase din Mioveni care, după părerea tuturor participanților la eveniment, a redat destul de inspirat trăsăturile chipului lui Constantin Stroe.

Cine a fost Constantin Stroe

Constantin Stroe s-a născut pe 24 martie 1942 la Hulubeşti, Dâmboviţa. După ce a absolvit Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, în anul 1967 s-a angajat ca inginer la uzina Mecanică Teleajăn. Un an mai târziu se alătura proaspăt înfiinţatei întreprinderi de Autoturisme Piteşti, unde a fost pe rând, inginer, şef Secţie şi inginer şef Fabrică. În anul 1982 devenea director Tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Piteşti, iar în 1989 a preluat responsabilităţile de director al întreprinderii de Autoturisme Timişoara. Timp de 12 ani, din februarie 1990 până în septembrie 2002, a condus destinele mărcii argeşene, din poziţia de director general al Automobile Dacia. În paralel, a reprezentat industria românească de profil, ca preşedinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA) şi membru in comitetul Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Constantin Stroe a fost vice-preşedinte al Consiliilor de Administraţie Automobile Dacia şi Renault Technologie Roumanie.

– A făcut parte din catedra Universităţii din Piteşti, în calitate de conferenţiar doctor inginer.

– În anii 2000 şi 2010 a fost decorat de către statul român cu Ordinul Naţional « Serviciul Credincios» în grad de Cavaler

-În 2004 a fost decorat de către statul francez cu distincţia « Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare»

– Întreaga activitate i-a fost recunoscută la nivel naţional prin numeroase premii: Managerul Anului, Excelenţă în Afaceri, acordate de Academia Română, precum şi de publicaţii financiare sau de management.

– A fost autor al unor cărţi de specialitate: Construcţia şi exploatarea dispozitivelor, editura Tehnica, Bucureşti, 1982; Elemente de proiectare a dispozitivelor, editura Tehnica, Bucureşti, 1985; Proiectarea dispozitivelor pentru maşini-unelte, editura Tehnica, Bucureşti, 1995; Managementul întreprinderii, Teorie şi Aplicaţii, editura Universităţii Piteşti, 2002; a publicat 23 de lucrări la diferite Sesiuni Naţionale de Comunicări ştiinţifice

-A patentat 3 invenţii recunoscute oficial şi aplicate, precum şi 7 inovaţii aplícate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salve de tun pentru Regele Mihai după înmormântare

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: