Dacia susţine că va aplica ”cele mai bune soluţii„ pentru a proteja veniturile angajaţilor

Administrația Uzinei Automobile Dacia din Mioveni a transmis, astăzi, un comunicat prin care își exprimă poziția sa oficială în ceea ce privește protestele la care participă și salariați de la Dacia.

„După publicarea Ordonanţei de Urgenţă pentru completarea şi modificarea Codului Fiscal, Automobile Dacia le-a comunicat pe 13 noiembrie 2017 tuturor angajaţilor săi că vor fi puse în aplicare cele mai bune soluţii pentru a le proteja veniturile.

Automobile Dacia nu este în niciun fel asociată mişcărilor de protest care sunt organizate la iniţiativa organizaţiilor sindicale, entităţi juridice independente.” se arată înt comunicat.

De la 1 ianuarie 2018 guvernul a modificat codul fiscal, astfel încât contribuţiile sociale aferente unui salariu trec sarcina angajatorilor în cea a angajaţilor. Prin urmare, nivelul total al contribuţiilor sociale scade de la 39% la 37% şi impozitul pe venit scade de la 16% la 10%. Totuşi, pentru a menţine acelaşi nivel net al salariilor angajaţilor ca în 2017, companiile trebuie să crească salariile brute ale angajaţilor cu valori cuprinse între 17% şi 22%, potrivit consultanţilor.

Angajați de la uzina Dacia vor participa astăzi la un miting de protest în București, în fața sediului Guvernului.

 

Risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș, la peste 1.800 m

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: