Încă o șarjă de compost de calitate obținut prin tehnologia GORE COVER

Săptămâna trecută, la stația de epurare a orașului Mioveni, a intrat în producție cea de-a cincea șarjă de compost ce se obține prin tehnologia GORE® Cover, destinată eliminării nămolurilor provenite în urma procesului de epurare a apelor uzate.
Instalația mobilă GORE® Cover System presupune o tehnologie de compostare ecologică, îndeplinind normele europene cu privire la tratarea deșeurilor organice și a nămolurilor de la stațiile de epurare. Mai exact, presupune îmbogățirea nămolului cu un amestec de material energetic și acoperirea cu o prelată specială, semipermeabilă, cu rol de biofiltru și un sistem de aerare.
Deoarece nămolul nu poate fi compostat ca atare – fiind dens, nu permite trecerea aerului și nu oferă un raport carbon/azot corespunzător – materialul de intrare se compune dintr-un amestec de nămol cu material structural (lemn tocat, resturi vegetale).
Special proiectată pentru tratarea deșeurilor biodegradabile la nivel industrial, membrana microporoasă folosită creează un microclimat constant care accelerează procesul de descompunere. În combinație cu sistemul de aerare, întrunește condiții ideale de compostare pentru descompunerea aerobică a deșeurilor organice, în același timp reținând eficient până la 97% din mirosuri și alte emisii gazoase și până la 99% din microbi și praf. Sub control automatizat, sistemul funcționează autonom timp de 8 săptămâni, până la obținerea unui compost de foarte bună calitate.
Compostul este folosit de către angajații noștri pentru ferilizarea spațiilor verzi din oraș, fiind o soluție ecologică și viabilă economic. Compostul substituie o mare cantitate de îngrăşăminte chimice, degrevând societatea de o mare parte de cheltuieli privind investiţia suplimentară pentru industria chimică.

Ședință extraordinară în Mioveni

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: