Fapt diversTop știri

Sistemele de alarmare publică vor fi verificate lunar

Sistemele de alarmare publică vor fi verificate lunar de către pompieri. Potrivit unei informări date de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă “ Cpt. Puică Nicolae”, începând cu luna august, în fiecare primă zi de miercuri din lună, în intervalul orar 10.00-11.00, se vor verifica sistemele de alarmare publică.

„Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va organiza şi desfăşura antrenamente şi exerciţii pentru verificarea funcţionării sistemelor de alarmare publică, pentru obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică, precum şi pentru antrenarea autorităţilor publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare”

Reamintim că o primă verificare a sirenelor a avut loc în luna aprilie a acestui an, în cadrul proiectului PROCIV 2017. Scopul acestui exercițiu a fost instruirea personalului cu atribuții în domeniu de la nivelul unităților administrativ-teritoriale, precum și verificarea stării de operativitate a echipamentelor de alarmare a populației instalate la nivelul localităților.

 

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă proteste

Lasă un răspuns

trafic.ro