Puncte de hidratare și prim ajutor în Mioveni pe timpul caniculei

Meteorologii au emis o avertizare Cod Roșu de caniculă, valabilă sâmbătă, 1 iulie, de la ora 10.00 până la ora 21.00, pentru Capitală și 19 județe.
Astfel, în Argeş se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade Celsius, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42-44 de grade Celsius.
Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, le-a cerut reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din Primărie să continue măsurile de combatere a efectelor caniculei. De asemenea, a solicitat operatorului de salubrizare să spele şi să stropească străzile la primele ore ale dimineţii, seara sau pe parcursul nopţii, astfel încât să nu fie influenţat indicele de confort termic.
De asemenea, conducerea Primăriei Mioveni face apel la cetăţeni să evite expunerea prelungită la soare în intervalul 12.00-17.00.
Sunt constituite puncte de hidratare în următoarele locuri:

Primăria Mioveni – bulevardul Dacia, nr. 1
Piaţa Agroalimentară Dacia – strada Pieţei, nr.1
Dispensarul Uman Mioveni – strada Cărăneşti
Centrul Cultural Mioveni – strada Învaţător „Alexandru Popescu”.
Punctele de prim ajutor din Mioveni care vor funcționa în perioada de caniculă sunt amenajate la Dispensarul Uman, Dispensarul Colibaşi şi Spitalul “Sf.Spiridon” Racoviţa.

Pentru că orașul Mioveni îmbracă haine de sărbătoare în acest weekend, la baza de agrement BEMO intrarea va fi liberă în zilele de 1 și 2 iulie (sâmbătă și duminică).
Reamintim că orașul va fi gazdă pentru toți cei care vor să sărbătorească în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017 Zilele Mioveniului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: