Ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

Miercuri, 13 aprilie, în Sala Mare a Consiliului Județean Argeș a avut loc ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. La întrunire a participat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat și cei șapte președinți ai consiliilor județene din regiunea Sud Muntenia dar și reprezentanții municipiilor din regiunea Sud Muntenia.
Pe ordinea de zi a întrunirii s-a regăsit aprobarea raportului de activitate al ADR Sud Muntenia și execuția bugetară pentru anul 2016, modificarea regulamentului de organizare și funcționare al ADR Sud Muntenia pentru anul 2017, aprobarea Contractului colectiv de muncă pentru anul 2017 încheiat între ADR Sud Muntenia și sindicatul Sud Muntenia, rectificarea bugetului Agenției pentru anul 2017, precum și aprobarea sumelor aferente contibuției proprii a ADR Sud Muntenia în cadrul proiectului ”ClusterFY – Dezvoltarea Clusterelor prin cooperare interregională și integrare în lanțurile internaționale de valori”, finanțat prin Programul Interreg Europe, respectiv în cadrul proiectului ”SENSES – Consolidarea antreprenoriatului social prin adoptarea practicilor de responsabiltate socială corporativă în dezvoltarea competențelor și abilităților antreprenoriale în regiunea Dunării”, finanțat de către Programul Transnațional Dunărea, apel 1.
De asemenea, au fost prezentate informări cu privire la situația depunerii proiectelor finanțate prin POR 2014 – 2020 și stadiul realizării Documentului-cadru pentru Strategia de Cercetare și Inovare Regională pentru Specializare Inteligentă Sud Muntenia.
În ceea ce privește județul Argeș, până la această oră au fost depuse 104 aplicații pe domeniul de intervenție 2.1, cel care finanțează micro-întreprinderi, 104 din 339 la nivelul întregii regiuni. Pe axa 5, domeniul de intervenție 1, cel care finanțează obiective de patrimoniu istoric și cultural județul Argeș are depuse șapte proiecte: restaurarea mănăstirii Aninoasa (18 milioane de lei), restaurarea Muzeului Județean Argeș (21 milioane lei), restaurarea Galeriei de Artă Rudolf Schweitzer Cumpăna (19 milioane lei), mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung (20 milioane lei), restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Palatului Episcopal de la Curtea de Argeș (21 milioane de lei), biserica Sf. Nicolae Popa din Câmpulung (5 milioane de lei) și consolidarea Cetății Poienari (10 milioane de lei) – toate aceste proiecte au intrat în evaluarea tehnico financiară.

“Mă bucur că la Pitești a avut loc această ședință a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia în care au fost aprobate mai multe hotărâri urgente pentru funcționarea Agenției de Dezvoltare Regională SUD Muntenia. De asemenea a fost făcută și o informare a stadiului proiectelor depuse de cele șapte județe din regiune. Pot spune că s-au depus suficiente proiecte. Sunt axe unde cererea de finanțare depășește cu 200% sumele alocate domeniilor respective. A fost o întâlnire utilă. Acum ne dorim să fie lansate cât mai repede și celelalte axe de finanțare, ghidurile, mai ales că sunt foarte așteptate cele legate de școli și spitale”

a spus președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
Începând din luna iunie, președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia va fi preluată de președintele CJ Argeș, Dan Manu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: