Tot ce nu știai despre Valentine’s Day

Sfântul Valentin sau Ziua Îndrăgostiţilor se sărbătoreşte cu fast în multe ţări. Deşi esenţa este aceeaşi peste tot în lume, există tradiţii şi obiceiuri legate de această sărbătoare care diferă de la caz la caz.

Prima cutie de bomboane de ciocolată decorată pentru Ziua Îndrăgostiţilor a apărut la sfârşitul anilor 1800, iar cel care a venit cu această idee a fost Richard Cadbury, fiul lui John Cadbury, celebrul producător de ciocolată. O altă curiozitate despre această zi este din epoca medievală, când femeile consumau alimente considerate „bizare” de Ziua Îndrăgostiţilor, pentru că, potrivit superstiţiilor, le-ar fi ajutat să-şi viseze viitorul soţ.

Până în urmă cu câţiva ani, românii considerau – ca şi italienii – Ziua Îndrăgostiţilor ca fiind una de import, în condiţiile în care România avea deja o sărbătoare tradiţională a iubirii: Dragobetele. Sărbătorit pe 24 februarie, Dragobetele a apărut în folclorul românesc încă de pe vremea dacilor.

Recent însă, Ziua Îndrăgostiţilor a început să fie sărbătorită în rândul tinerilor, care obişnuiesc să ofere persoanei iubite diferite cadouri precum flori, bomboane de ciocolată şi chiar figurine de pluş.

Mioveniul va fi reprezentat în Italia

Lasă un răspuns