Când pică Postul Paștelui în 2019 și ce trebuie să știi

Așadar, conform calendarului bisericesc, Postul Mare începe pe 11 martie 2019 și se termină pe 27 aprilie 2019. Iată cele mai importante date din calendar, în ce zile sunt posturi, când nu se fac nunți, dar și alte zile și date importante de care să ținem cont.

Postul Paștelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos și este cel mai lung dintre toate cele patru posturi importante, cu o durată de 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor. Motivul principal al postirii în Postul Paștelui era pregătirea catehumenilor care urmau să fie botezați de Paști și să intre în Biserică, potrivit calendarulortodox.ro.

În timp, Postul Mare a devenit o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii care sărbătoresc Învierea Domnului Iisus Hristos. Postul Mare aduce aminte de postul celor 40 de zile ținute de Hristos înainte de începerea activității sale mesianice.

În Postul Paștelui 2019, creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sportiă. Ei trebuie să se înalțe sufletește prin rugăciune alături de fapte bune. Postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. De asemenea, creștinii trebuie să se abțină de la gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele.

Anul acesta, la ortodocși, Paștele, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, pică pe 28 aprilie 2019. La creștinii catolici, Paștele pică cu o săptămână înainte, adică pe 21 aprilie 2019.

Caz incredibil într-o comună argeșeană. Video

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: