Acțiune de spălare și curățare a sistemului de canalizare

În această perioadă, echipe cadrul serviciului apă – canal desfăşoară un amplu program de curăţare şi verificare a sistemului de canalizare, acțiuni ce fac parte din programul anual de revizii tehnice, reparații curente și spălări de rețele de canalizare. Acțiunile de acest gen au loc la început de an, când echipele societății noastre verifică şi, unde este necesar, intervin în curăţarea şi spălarea sistemului de canalizare.

În această săptămână, echipele intervin în zonele din oraș în care sunt semnalate frecvent probleme la rețeaua de canalizare, în special în zona blocurilor M, pe Bulevardul Dacia, urmând ca după ce lucrările urgente sunt terminate, să fie verificate și celelalte zone din oraș. În majoritatea cazurilor, curățarea se efectuează manual, iar spălarea este realizată cu autospecialele din dotarea societății noastre, dar și cu utilaje închiriate special pentru această operațiune.

În cele mai multe situaţii sistemele de canalizare, în special la nivelul gurilor de preluare stradale, sunt obturate cu diverse resturi de la materialele de construcţii, materiale plastic chiar și… încălțăminte, așa cum se poate observa și în imaginile de mai jos. Cel mai mare duşman al canalizării sunt totuși cârpele, vata medicinală şi produsele de igienă intimă, ale căror fibre se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor, facilitând depunerile și împiedicând scurgerea apelor. În aceste condiţii, zonele unde cetăţenii au transformat sistemul de canalizare într-o groapă de gunoi riscă să fie inundate chiar şi la cea mai mică aversă de ploaie.

Efectele sunt cât se poate de dăunătoare pentru sănătatea noastră și pentru mediul înconjurător, iar nerespectarea unui minim de reguli pot duce la până la distrugeri ale rețelei, iar eventualele lucrări de reparații generează costuri suplimentare cu funcționarea și întreținerea sistemului de canalizare al orașului Mioveni. Mai mult, în condiții de ploaie depunerile de pe rețea îngreunează preluarea și transportul apelor pluviale, ducând la inundarea carosabilului.

ATENȚIE! În cazul blocării rețelei publice de canalizare trebuie să anunțați imediat societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, apelând numerele de telefon de la dispecerat: 0348 457 102 și 0736 202 067, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Indiferent de condițiile meteo, angajații vor răspunde sesizărilor dumneavoastră și vor interveni cu promptiudine acolo unde este nevoie.

La Mioveni, impozitele și taxele locale pot fi achitate și online

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: