Activități de dezinfecție împotriva gripei, în perioada 2-4 februarie în instituțiile publice

După ce Ministerul Sănătății și autoritățile centrale au confirmat faptul că la nivel național ne confruntăm cu o epidemie de gripă, la nivelul orașului Mioveni s-a luat decizia ca împreună cu Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar, Prefectură și alte instituții să adoptăm un plan de măsuri privind prevenția și combaterea îmbolnăvirii cu virusul gripei.
În prima parte a zilei a fost organizată o ședință comună cu reprezentanții tuturor unităților de învățământ din Mioveni, de la ciclul preșcolar până la cel liceal, iar în această seară, Consiliul Local Mioveni, a adoptat o Hotărâre de Consiliul prin care s-a adoptat un plan de măsuri și modul de acționare.
Așadar, în perioada 01 – 04 februarie, toate spațiile publice din Mioveni, unitățile de învățământ, sălile de sport, mijloacele de transport public și ale elevilor, piața, policlinica, toaletele publice, sediul primăriei și al S.Ed.C. vor fi dezinfectate cu soluții aprobate de Ministerul Sănătății, care au rolul de a distruge microbii și de a stopa răspândirea gripei.
Din acest motiv, creșele și grădinițele din Mioveni vor fi închise luni, 4 februarie pentru ca soluțiile aplicate să acționeze o zi în plus pentru a spori eficiența acestora și pentru a asigura un mediu mai sigur pentru copii.
După aplicarea soluțiilor, pentru ca procedura să aibă eficiență maximă, este necesar ca spațiile să fie închise ermetic pentru o perioadă de cel puțin două zile, după care se va face aerisire minim 3 ore.

Activitătile de dezinfectie la nivelul oraşului Mioveni în perioada 02- 04 februarie 2019 se vor realiza in urmatoarele locatii:

– Unitătile de invatământ de pe raza orasului Mioveni (grädinite, creşe licee, scoli generale);

– Primaria oraşului Mioveni;

– Piata Dacia;

– Policlinica Mioveni;

– Cantina socială,

– Centru de zi pentru copii;

– Centrul Cultural Mioveni;

– SC Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni Srl;

– Căminul social de pe raza oraşului Mioveni;

-Toaletele publice de pe raza oraşului Mioveni

-Mijloace de transport în comun

Dezinfecția va executată de firma Coral Impex. Reprezentantul Coral Impex Mihaela Pintea a făcut recomandări factorilor de decizie din instituții cu privire la modul cum trebuie pregătite spațiile în vederea dezinfectării.

După aplicarea soluțiilor, pentru ca procedura să aibă eficiență maximă, este necesar ca spațiile să fie închise ermetic pentru o perioadă de cel puțin două zile, după care se va face aerisire minim 3 ore.

Creșele și grădinițele vor fi închise și luni, 4 februarie. Primarul Ion Georgescu, cel care a venit cu propunerea către CL, a insistat pentru acest lucru, din considerentul că o zi în plus pentru ca soluțiile aplicate să acționeze ar spori eficiența acestora și ar asigura un mediu mai sigur pentru copii în instuții.

La nivelul școlilor acest fapt nu afectează activitatea, ținând cont că urmează vacanța școlară.

În Spitalul Orășenesc vor urma măsuri de dezinfecție la decizia conducerii spitalului, ținând cont de specificul activității intraspitalicești.

Veste bună pentru elevii din învățământul profesional și tehnic!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: