Robert Tudorache a prezidat ședința de coordonare a statelor membre UE la Abu Dhabi, la cea de a IX-a sesiune a IRENA

Președintele ALDE Pitești, Robert Tudorache, a prezidat ședința de coordonare a statelor membre ale Uniunii Europene în cadrul celei de a IX-a sesiuni a Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA). Evenimentul este organizat în perioada 9-15 ianuarie, la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Având în vedere că România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene, înainte de începerea lucrărilor, Robert Tudorache a prezidat ședința de coordonare a statelor Uniunii Europene prezente. Practic, președintele ALDE Pitești, prin calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Energiei, este primul oficial argeșean care ocupă postura de președinte în cadrul unui unui eveniment internațional, statut conferit de mandatul pe care țara noastră îl are deține de la 1 ianuarie 2018.

Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA) este o organizație multinațională independentă care promovează dezvoltarea și implementarea utilizării resurselor regenerabile la nivel mondial prin susținerea politicilor de promovare și a schimburilor de experiență și transfer tehnologic în domeniu.

IRENA funcționează ca un centru de excelență pentru tehnologia resurselor regenerabile oferind consultanță pentru dezvoltarea politicilor în domeniul resurselor regenerabile și ajutând țările membre să beneficieze de un transfer eficient de tehnologii și cunoștințe.

România este membru fondator al IRENA, agenție înființată în 2009.

Reduceri şi gratuităţi la notar în 2019

Un comentariu la „Robert Tudorache a prezidat ședința de coordonare a statelor membre UE la Abu Dhabi, la cea de a IX-a sesiune a IRENA

 • 19 ianuarie 2019 la 16:24
  Permalink

  Sunt autor de studi, carti si cercetator in domeniul energiilor regenerabile.
  Pun o intrebare de bun simt: atunci cand vorbesti, ti conferinte, conduci o delegatie, reprezinti o Uniune, ….,
  ai convingerea ca ceea ce faci este util si bine.
  te preocupa subiectul.
  ai realizari in domeniu la tine in tara, oras, judet, tara…
  altele
  Nu am auzit sau nu am cunostinta ca Pitestiul, Jud. Aeges, sa aibe realzari la nivel central sau d-nul Tudorache sa fi contribuit la promovarea reala a resurselor regenerabile.
  Si acum intreb: se pricepe? Nu ne facem de ras la altii cu astfel de reprezentanti. Pentru ca una este sa fi seretar in miniister si alta sa fi reprezentant!!!
  Multumeswc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *