Să adaptăm stilul de condus la condiţiile de drum! Recomandări de la poliţişti

Ca urmare a alertei de vreme rea emisă de meteorologi și pentru sudul ţării, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
Iată câteva sfaturi care vă pot salva viaţa pe vreme rea:
1. La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv.
2. Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!
3. Păstraţi o distanţă mai mare între vehicule, pentru a putea opri autoturismul în condiţii de siguranţă în caz că acest lucru este necesar.
4. Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
5. În afara de sancţionarea cu amendă, poliţiştii de la rutieră vor reţine certificatul de înmatriculare al vehiculului, eliberând şoferului o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.
6. În contextul unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.
7.Reamintim că asociaţiile de proprietari şi administratorii spaţiilor comerciale au obligaţia de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, de a îndepărta zăpada de pe suprafaţa scărilor de bloc, respectiv din faţa unităţilor economice unde îşi desfăşoară activitatea.

Argeș: Ninge în tot județul

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: