Simona Brătulescu și Alina Nicolescu- la seminarul ,,Cariera politică a femeilor ALDE”

,,Cariera politică a femeilor ALDE” este seminarul care a reunit la Poiana Brașov, în perioada 16-18 noiembrie, 150 de doamne din OFLDE din întreaga țară. Invitației de participare lansată de eurodeputatul Renate Weber i-au răspuns și liderul ALDE Argeș, Simona Brătulescu și Alina Nicolescu, președinte al OFLDE Argeș.

În cadrul seminarului s-au abordat teme importante precum “Egalitatea de șanse în Europa”, “Femeia în societate. Principii morale și valori sociale”, “Rolul femeii în politică. Familie și carieră”, “Oportunități și provocări pentru femeile ALDE” și “Identitatea OFLDE. Organizare și comunicare”.

Cu ocazia întâlnirii, organizația de femei ALDE a organizat și o ședință a Biroului Politic Național, sub conducerea președintei OFLDE, Grațiela Gavrilescu. În cadrul acestuia, pe lângă măsuri organizatorice a fost stabilit și calendarul de acțiuni și activități până la sfârșitul anului 2018.

Alături de doamnele din partid s-au aflat și președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și secretarul general, Daniel Chițoiu. Liderul ALDE a subiniat importanța activismului doamnelor în cadrul vieții politice.

,,Mă bucură faptul că aprecierea de care se bucură doamnele din ALDE nu este una de fațadă, dovadă și faptul că numărul femeilor angrenate în posturi de răspundere publică și politică a crescut de la un an la altul. Președintele Călin Popescu Tăriceanu a întărit încă o dată rolul important pe care îl avem, declarând că, din perspectiva domniei sale, locurile 1 și 3 de pe lista pentru alegerile europarlamentare din 2019 ar trebui să fie ocupate de cele două europarlamentare pe care ALDE le are în prezent, respectiv Norica Nicolai și Renate Weber. Cunoscând calitatea umană și profesională a colegelor mele, filiala argeșeană a ALDE va fi cu siguranță motivată să obțină un scor cât mai bun la alegerile care vor avea lor la anul.” a declarat Simona Brătulescu, președinte ALDE Argeș.

De altfel, în cadrul seminarului, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat obiectivul partidului la alegerile europarlamentare și anume obținerea unui procent de 15% și șase locuri în viitorul Parlament European.

Robert Tudorache: ICN Mioveni va beneficia de 50 de milioane de lei pentru dezvoltarea reactorului de ultimă generație

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: