Campanie de informare și concurs de colectare selectivă la nivelul școlilor din Mioveni

S-a dat startul campaniei “Colectează selectiv! Implică-te și tu!”, eveniment organizat de Primăria orașului Mioveni în
parteneriat cu SC Financiar Urban SRL și
Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, un demers ce își propune educarea și responsabilizarea elevilor în spiritul protecției mediului, dar și colectarea de deșeuri reciclabile.

Ne-am întâlnit astăzi cu foarte mulți elevi, din ciclul primar, din cadrul școlilor și liceelor din oraș, cărora le-am transmis de informații utile privind aspecte de comportament ecocivic, urmând ca pe parcursul lunii noiembrie să fie antrenați în acțiuni ce au drept scop formarea de cetățeni responsabili și preocupați de protejarea mediului.

Aceștia vor aplicaa practic cunoștințele acumulate și vor precolecta selectiv deșeuri la nivelul unităților de învățământ, la finalul lunii urmând să fie premiate școlile „de top în educația reciclării”, criteriul fiind cantitatea de deșeuri reciclabile colectată de fiecare instituție în parte.
Acestei campanii s-a alăturat și societatea nostră, aducând în atenția elevilor o altă cauză a poluării mediului înconjurător – uleiul alimentar uzat aruncat la canalizare, sau chiar direct în natură. Elevii au învățat că uleiul este unul dintre cele mai toxice deșeuri produse în gospodărie, dar care poate fi valorificat, așa că trebuie și putem să îl colectăm, așa cum procedăm cu hârtia, sticla sau plasticul.
Educația este crucială, iar copiii, de cele mai multe ori, duc acasă obiceiurile bune, așa că am încercat și noi să le împărtășim elevilor informații despre acest poluator.
Aruncarea uleiului uzat la scurgere afectează rețeaua de canalizare și funcționarea stației de epurare. Impactul îl resimțim în primul rând noi, operatorul, de aceea este nevoie de o informare continuă a populației, pentru că succesul unor sisteme de reciclare se bazează aproape în întregime pe sprijinul venit din partea utilizatorilor săi, fiecare dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *