Delegație din Argeș la un FORUM important

În capitala Bulgariei, la Sofia, are loc Forumul Local 16+1 China și Europa Centrală și de Est, forum economic și comercial la care participă aproape 700 de delegați din 17 state, 300 dintre invitați fiind din cele mai importante provincii ale Chinei.
România este reprezentă la această importantă reuniune de o delegație de 11 persoane din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ambasada României la Sofia și județul Argeș(Consiliului Județean și Primăria orașului Mioveni). Participarea delegației din Argeș are loc la invitația corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Populare Chineze și a Ministerului Bulgar de Afaceri, în baza bunelor relații de cooperare și prietenie dintre administrația județeană și locală și administrațiile provinciilor și municipiilor din China, cu care Argeșul și orașul Mioveni dezvoltă parteneriate și relații de prietenie.
Principalele teme de discuții sunt axate pe dezvoltarea unor noi proiecte comune în domenii de interes comun precum turism, agricultură, dezvoltarea unor parcuri industriale și tehnologice și intensificarea schimburilor economice.
Gazda evenimentului organizat la Palatul Național de Cultură din Sofia este premierul Bulgariei – Boyko Borissov, iar din partea chineză participă reprezentanții ministerului național al economiei, al afacerilor externe, importanți lideri politici, mai mulți guvernatori de provincii și oameni de afaceri.
Țările participante care fac parte din Forumul 16+1 China si Europa Centrală și de Est sunt statele membre UE – Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, alături de Albania, Bosnia si Herțegovina, Macedonia, Muntenegru, Serbia.

Tradiție: „Focul lui Sumedru” la Mioveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *