Expoziție la Muzeul Județean Argeș

Miercuri, 10 octombrie, de la ora 12.00, la Muzeul Județean Argeș, are loc vernisajul expoziției ”Mircea cel Bătrân – 600”, ocazionată de împlinirea a şase secole de la încheierea domniei lui Mircea cel Bătrân. Domn al Ţării Româneşti între 1386 şi 1418, acesta a fost unul dintre cei mai importanţi conducători ai ţării, cu o domnie de 32 de ani.
Iubitorii de istorie vor descoperi inele sigilare, monede, piese din tezaurele de la Gogoşu, Basarabi şi Olteni, vase din ceramică, provenind de la Curtea Domnească din Târgovişte, Curtea Domnească de la Argeş sau de la Zimnicea, precum şi arme – spade, vârfuri de săgeată, bolţuri de arbaletă.
Expoziția dedicate marelui domnitor a fost realizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie al României şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, instituţii care contribuie cu patrimoniu, fiind găzduită de Muzeul Județean Argeș până la finele anului 2018.

Ministerul Finanțelor a stabilit ca nerespectarea termenului de dotare cu noile case de marcat să intre sub incidența Legii prevenirii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *