Referendum pentru familie 6-7 octombrie 2018. Argeșenii sunt așteptați la vot!

 

Sâmbătă şi duminică, peste 18 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie. Ca noutate, cei care nu sunt în localitatea de domiciliu pot vota în orice secţie, pe listele suplimentare. Condiţia este să aibă documentul de identitate asupra lor şi să nu voteze de mai multe ori, pedeapsa pentru votul multiplu fiind de la şase luni la trei ani de închisoare.

Secţiile de votare se vor deschide sâmbăta, 6 octombrie, la ora 7 şi se vor închide la ora 21. Acelaşi program e valabil şi pentru duminică. Faţă de alegerile parlamentare din 2016, în secţii nu se va mai regăsi tableta conectată la internet, pentru că scrutinul nu va fi supravegheat prin sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Pentru ca referendumul să fie validat ar fi nevoie de o prezenţă de cel puţin 30% la urne din numărul total de alegători, adică minimum 5.485.628 de români cu drept de vot trebuie să treacă pe la o secţie de votare în cele două zile. O altă condiţie ca legea fundamentală să se modifice şi familia să fie redefinită ar fi ca 25% din românii cu drept de vot (4.571.357 de alegători) să pună ştampila pe „DA”.

În Argeş sunt 520 de secţii de vot, dintre care 89 numai în Piteşti, şi 102 locuri de depozitare a buletinelor de vot.

Pentru acest referendum, primarii au obligaţia de a asigura secţiile şi de a le dota cu urne, ştampile şi ce este necesar procesului de vot, buletinele de vot fiind asigurate de Prefectură. Paza buletinelor de vot se va face tot de către Jandarmeria Argeş atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Sediul Biroului Electoral Judeţean va fi la parterul Prefecturii, intrarea dinspre bulevardul I.C. Brătianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *