Dinescu: „Nu avem o lege corectă a adopției”

Președintele PNȚCD Argeș, Gheorghe Dinescu, spune că mulți copii abandonați duc o viață grea și traumatizantă în centrele de stat, unde, din cauza abuzurilor, „învață” să fie „homosexuali și lesbiene”. Dinescu crede că legea adopției ar trebui modificată, pentru a acorda șansa acestor copii să crească într-o familie normală.

„Avem o problemă foarte mare în rândurile copiilor abandonați. Nu avem o lege corectă și normală a adopției. Trebuie făcute niște legi adecvate pentru acești copii, că nu vina lor că sunt abandonați. Ei sunt viitorii homosexuali și lesbiene pentru că sunt multe abuzuri în centrele unde stau”, spune Dinescu.

Timid, Guvernul încearcă să încurajeze adopțiile. Ca să se găsească mai repede familii adoptive pentru copiii din sistemul de protecție din România, Executivul a aprobat recent introducerea, în Legea adopției, a unor noi stimulente financiare pentru cei care adoptă copii cu vârstă mai mare, cu handicap ori care fac parte dintr-un grup de frați. Sume semnificative de bani ar putea fi acordate lunar, ani de zile, celor care adoptă copii peste trei ani, cu handicap sau frați. Cu cât mai multe condiții vor fi îndeplinite în persoana micuțului adoptat, cu atât sumele de bani vor crește, ajungând chiar până la 1.350 de lei lunar.

15 câini și-au găsit stăpân în cadrul târgului de adopții

 

sursa aici

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: