EvenimentUltimele știri

Mioveni: Asociația „Zâmbește și Dăruiește” într-un nou sediu

În contextul în care asociațiile și ONG-urile care oferă terapie se află într-o situație dificilă din cauza schimbărilor legislative care le-au limitat drastic posibilitatea de a atrage fonduri, la Mioveni 33 de pacienți, cu vârste cuprinse între 1 an și 8 luni și 24 de ani, vor beneficia de terapie de specialitate într-un spațiu nou, dotat și utilat modern, care a fost inaugurat oficial astăzi, 15 septembrie.

Asociația „Zâmbește și Dăruiește”, condusă de psihoterapeut Alexandra Arsene, este singura de acest tip din Mioveni care oferă sprijin specializat copiilor cu nevoi speciale.

Asociația funcționează în Mioveni de circa doi ani jumătate și face terapie pentru autism, retard, întârziere în dezvoltare, sindrom Down, întârziere în dezvoltarea limbajului expresiv și alte forme ale tulburărilor de limbaj. Acești copii au nevoie în mod constant de terapie, de la cele mai fragede vârste, astfel crescând șansele de a fi recuperați integral pentru viața socială.

Din păcate, nevoia de terapie este mare, iar acest tulburări sunt în expansiune. Mulți copii nu sunt diagnosticați, nu au un diagnostic concret, dar probleme există și riscă să se agraveze.

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a fost prezent la inaugurare și, pe lângă sprijinul acordat până acum, a declarat că așteaptă noi proiecte ale asociației prin care comunitatea Mioveniului să sprijine acest demers lăudabil ce vine în sprijinul semenilor noștri care au atâta nevoie de ajutor.

Următorul pas ar fi realizarea unui centru de zi, în care copiii să fie sub supraveghere de specialitate de dimineața până seara, nu să vină doar pentru terapie. Asociația este acreditată pe partea de servicii sociale.

Am văzut părinți cu ochii în lacrimi, fericiți că au șansa de a-și trata eficient copiii.

Aceștia i-au numit ”îngeri” pe psihoterapuții asociației. În tulburări ca autismul munca acestorar este singura care poate face conexiunea cu lumea reală.

Terapiile specialiștilor asociației au efect, motiv pentru care, am aflat, o familie din Slatina s-a mutat în Mioveni, doar pentru a-și trata aici copiii.

În acest moment, ascociația are 6 terapeuți și funcționează în incinta Casei de Cultură din Mioveni, între orele 9,00 – 21,00. Există și un grup de socializare, susținut din sponsorizări, în intervalul orar 10-13.

Familiile copiilor diagnosticați cu deficienţe din spectrul autist, deficienţe de comunicare sau deficienţe senzoriale, Sindrom Down, fac sacrificii enorme pentru recuperarea copiilor, iar în lipsa acestor asociații nu ar avea practic nicio șansă de reușită, Statul dovedindu-se incapabil să-și îndeplinească nici în minima decenței această îndatorire.

Articol Preluat aici

Acţiuni de ecologizare la Mioveni

Lasă un răspuns

trafic.ro