Mioveniul a reprezentat Argeșul și România la Parlamentul European

Muzica tradițională din Argeș a răsunat în Parlamentul European de la Strasbourg. Europarlamentarii din cele 28 de state membre au putut asista la un spectacol folcloric oferit de Ansamblul Plai de Dor din Mioveni, au admirat costumele populare tradiționale și au gustat din produsele specifice zone noastre în cadrul unui eveniment organizat de Primăria și Centrul Cultural Mioveni, la invitația europarlamentarului Gabriela Zoană.

Manifestarea a avut ca scop promovarea Argeșului și a României în Parlamentul European. Evenimentul Tradiții Românești a fost organizat și în virtutea celebrării Centenarului Marii Uniri. La Strasbourg au fost prezenți și primarul Ion Georgescu, consilier locali din Mioveni, iar evenimentul s-a bucurat de prezența multor europarlamentari străini și români. Printre cei prezenți s-au numărat Dan Nica, șeful delegației europarlamentarilor PSD, Fabio Massimo Castaldo vicepreședintele Parlamentului European sau președintele comisiei pentru agricultură de la Parlament, Czesław Siekierski. Manifestarea a continuat și seara, când invitat special al delegației argeșene a fost chiar președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Invitații au putut degusta produse tradiționale românești și s-au bucurat de calitatea vinurilor Marcea din crama Marcea din Ștefănești. Gazda evenimentului, Gabriela Zoană, a purtat un costum tradițional din zona Muscelului, vechi de 100 de ani.

 

13 septembrie 2018 – 170 ani de tradiție a pompierilor militari din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *