Pe 15 septembrie, 1 milion de români sunt invitaţi să cureţe România de gunoaie

Let`s Do It, Romania!“ îşi propune să organizeze cea mai ambiţioasă acţiune civică de până acum: implicarea unui milion de persoane pe 15 septembrie, când are loc World Cleanup Day, au anunţat organizatorii într-o conferinţă de presă susţinută marţi, 14 august. La nivel internaţional, mişcarea va uni 150 de ţări care vor face curăţenie în aceeaşi zi. Obiectivul campaniei este de a mobiliza 5% din populaţia globului pentru a produce o schimbare reală de comportament faţă de resurse şi faţă de deşeurile generate. Astfel, în România, „Let`s Do It, Romania!“ îşi propune să mobilizeze un milion de persoane care să cureţe ţara de gunoaie. Înscrierea pentru Ziua de Curăţenie Naţională se face pe www.letsdoitromania.ro, iar cei înscrişi vor putea să-şi aleagă zonele pe care le curăţă prin intermediul aplicaţiei World Cleanup.
Organizatorii se bazează pe o reţea de 200 de voluntari din 41 de judeţe, care vor promova şi convinge oamenii să iasă la marea ecologizare. La nivelul societăţii civile, 56 de organizaţii neguvernamentale şi grupuri civice din România – care reunesc zeci de mii de copii, tineri şi adulţi implicaţi şi sute de mii de beneficiari – şi-au asumat împreună susţinerea Zilei de Curăţenie Naţională.
Portofoliul de parteneri ai „Let’s Do It, Romania!“ mai cuprinde cuprinde 11 autorităţi centrale, 50 de companii, 56 de parteneri ONG, precum şi Ministerul Mediului, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ministerul Sănătăţii. Totodată, la ora actuală, există Harta deşeurilor, aplicaţia World Cleanup fiind prima bază de date despre deşeuri existentă la nivel internaţional. În prezent, Harta deşeurilor cuprinde 1.600 de mormane de gunoi răspândite în întreaga ţară. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay. Oganizatorii anunţă că pun în joc premii în valoare de 17.250 lei pentru cei mai implicaţi voluntari.

Noul spital de la Mioveni. Lucrările sunt în grafic

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: