Fapt diversTop știri

Costin Oncescu, cel mai bun informatician din Europa

A fost deja admis la prestigioasa Universitate Oxford și continuă să facă performanță la cel mai înalt nivel. Costin-Andrei Oncescu, încă elev al Colegiului Național Dinicu Golescu din Câmpulung a câștigat locul I la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, reconfirmându-și poziția de cel mai bun informatician din Europa.

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii – două de aur şi două de argint – la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 12 – 18 august, la Varşovia (Polonia). În clasamentul neoficial pe medalii, România s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu ţara gazdă. La concursul din acest an au participat 55 de concurenţi din 13 ţări. Una dintre medaliile de aur a fost cucerită de musceleanul Costin-Andrei Oncescu (elev al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” Câmpulung, admis, în acest an, cu brio la prestigioasa universitate Oxford, unde studiază şi sora sa); cea de a doua medalie de aur i-a revenit elevului Alex Tatomir din Brăila. Laureat cu aur şi la olimpiada de anul trecut, Costin-Andrei s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală. Alţi doi olimpici din Bucureşti s-au întors acasă cu medalii de argint.
Costin Oncescu a devenit un adevărat colecționar de rezultate prestigioase la nivel internațional. Printre altele, în 2017, Costin Oncescu a obținut bronzul la prestigioasa Olimpiadă Internțională de Informatică din Teheran, Iran. Tot în 2017, Oncescu a mai câștigat aurul la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale.
În 2016 a câștigat Aur Olimpiada Naţională de Informatică, Aur la Balcaniada de Informatică, Aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“ și Argintul la Olimpiada Internaţională de Informatică desfăşurată la Kazan.

Bilanț devastator, în cazul accidentului de la Călinești

Lasă un răspuns

trafic.ro