EvenimentUltimele știri

La Mioveni se va practica medicina tradițională Chineză

Anul trecut, orașul Mioveni, prin Consiliul Local, cu sprijinul Ambasadei R.P. Chineze la București, a semnat un Acord de Înfrățire cu Municipiul Jinhua – Provincia Zhejiang, precum și un Acord de Cooperare Internațional, totul în sprijinul promovării și cooperării bilaterale dintre România și Republica Populară China.

Astăzi, la sediul Primăriei Mioveni a fost semnat un MEMORANDUM DE COOPERARE între cele două părți care vizează colaborarea în domeniul medical prin înființarea unei secții de medicină tradițională chinezească la noul spital(aflat în construcție) care va fi dat în folosintă anul viitor.

La eveniment au fost prezente oficialități locale(primarul Ion Georgescu, alături de o parte din echipa sa),județene(prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, președintele CJ Argeș, Dan Manu), parlamentari ai județului (Șerban Valeca, Nicolae Velcea), europarlamentarul Gabrirela Zoană, Secretarul de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Nicolae Tudose, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai domeniului medical, directori de instituții și consilieri locali.

Delegaţia chineză a fost formată din șapte persoane cu funcţii de răspundere în conducerea Municipiului Jinhua: Președitele Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang – Tao Chenghua, Directorul Adjunct al Secției de Propagandă a Comitetului de Partid din Municipiul Jinhua, Provincia Zhejiang- Pan Jiangtao, Secretarul General Adjunct al Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang – Ma Qiaoliang, Președintele Comisiei de Propuneri de Proiecte Legislative a Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang – Wan Chenxi, Vicepreședintele Administrativ al Zonei de Dezvoltare a noilor ramuri industriale din Municipiul Jinhua, Provincia Zhejiang – Chen Zhijian, Directorul adjunct – Biroul Afaceri Externe al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang- Jin Ye și Președintele Asociației Cetățenilor din Orașul YIWU – Provincia Zhejiang- Jin Xiaozhong.

Anul trecut, orașul Mioveni, prin Consiliul Local, cu sprijinul Ambasadei R.P. Chineze la București, a semnat un Acord…

Publicată de Mioveni Arges pe Joi, 9 August 2018

Ulterior întâlnirii de la Primărie, delegația chineză a vizitat Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” și Spitalul Mioveni.

Oaspeții chinezi s-au aratat foarte interesați de acest proiect și au spus că sunt dispuși să acorde părții române, prin intermediul acestui Memorandum de Cooperare, sprijin de ordin tehnic, dar și uman.

Jinhua este un oraș la nivel de prefectură din provincia centrală Zhejiang din estul Chinei (echivalent cu o reședință de județ), cu o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori, inclusiv zona metropolitană, conform recensământului din anul 2010.

 

Lansare de carte la Mioveni sub egida Centenarului

Lasă un răspuns